צמחי תבלין הם צמחים ריחניים ועשירים בטעמים, המשמשים כמרכיב עיקרי במטבח לבישול ותיבול מאכלים. מעבר לערכם הקולינרי, לצמחי תבלין יש סגולות רפואיות רבות, והם מסייעים ברפואה טבעית בזכות רכיבים מחטאים, אנטי-דלקתיים ומרגיעים. כדאי לשתול תבלינים בגינה לא רק לשימוש נוח ומרענן במטבח, אלא גם לשם דחיית מזיקים וטיפוח סביבה ריחנית ונעימה. הטיפול בתבלינים פשוט יחסית: חשוב לדאוג לחשיפה לאור שמש, להשקות לפי הצורך בהתאם לעונה ולזכור לגזום עלים באופן קבוע לעידוד צמיחה.